Airfryer’da kavrulmuş nohut tarifi, nasıl yapılır?
Airfryer’da kavrulmuş nohut tarifi, leblebi severlerin favorisi olacak ve sadece 15 dakikada yemeye hazır hale gelecek çıtır çıtır bir atıştırmalık tarifidir. Haşlanmış nohudun zeytinyağı, tuz ve baharatlarla harmanlanmasıyla hazırlanan bu tarif hem bir atıştırmalık olarak hem de salata kaselerine süs olarak kullanılabilir.
Lif ve bitki bazlı protein bakımından zengin olan airfryer’da kavrulmuş nohut tarifi, çocuklarınıza da gönül rahatlığıyla yedirebileceğiniz, içeriği temiz bir seçenektir. Eğer evinizde airfryer yoksa bu tarifi fırın kullanarak da rahatlıkla yapabilirsiniz.
AİRFRYER’DA KAVRULMUŞ NOHUT TARİFİ
Airfryer’da Kavrulmuş Nohut Tarifi İçin Malzemeler;
- 1,5 su bardağı haşlanmış nohut, süzülmüş ve durulanmış
- 2 çay kaşığı zeytinyağı
- Çeyrek çay kaşığı deniz tuzu
- Sarımsak tozu (isteğe bağlı)
- Kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
Airfryer’da Kavrulmuş Nohut Tarifi Nasıl Yapılır?
Adım 1
Airfryer’da kavrulmuş nohut tarifi yapmak için öncelikle airfryer’ı 200 derecede ısıtmaya başlayın. Süzdüğünüz nohutları temiz bir mutfak havlusunun üzerine alarak iyice kurulayın. Kuruyan nohutları bir kase içerisine alın. Zeytinyağı, tuz ve arzu ettiğiniz baharatları ekleyerek güzelce karıştırın.
Adım 2
Baharat ile karıştırdığınız nohutları airfryer’in fritözüne tek sıra halinde koyun ve yaklaşık 10-15 dakika dilediğiniz kıtırlığa gelene kadar kızartın. Kızaran airfryer’da kavrulmuş nohutlarınızı bir tabağa alarak servis edin.
Afiyet olsun!